Forum - Index
Welcome to the WDTVFORUMS, Please register.

WD TV HD the media player by Western Digital plays almost any Movie format and Music format. Please take the time to register and show support as well as give support for all WD TV models. Use the link below to register and enjoy all the advantages of being a member, enter upcoming contests, see all the images and enjoy all the downloadable content the forum has to offer. Thank you and see you on the boards!

  • REGISTER HERE! (fast and free)

  • Welcome Guest ( Log In | Register )


     
    Reply to this topicStart new topic
       WDTVLive Plus issues- help please
    brytonmar
    post Mar 25 2011, 08:16 PM
    Post #1


    WDTV USER
    *

    Group: Members
    Posts: 2
    Joined: 24-March 11
    Member No.: 50,227




    I think I may have a faulty unit, bought last weekend, I'll post here and see if anyone has any suggestions before I return it. 1st problem: Won't connect to my router through ethernet cable. I've tried 3 different cables, straight, crossover, all 3 just blink the Lan light about once every 5 seconds. Have not tried wireless, do not plan to use wireless at any point and don't have an adapter anyway. 2nd problem: Can't update firmware. I've loaded the newest factory firmware to my SanDisk cruzer 8GB, formatted with the HP tool to fat32 and loaded the files to it. After numerous reboots and factory resets, I never get an update icon. I'm at firmware 1.03.29_B, trying to go to 1.04.22. to see if that solves the Lan problem. The cruzer is recognized in the video menu. Also, The light on the cruzer fades from off to on constantly. I find it strange that the Lan light and the thumb drive both blink and don't stay lit constantly. Any thoughts or help appreciated.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    post Mar 25 2011, 08:16 PM
    Post #


    SITE SUPPORT


    Group: Bot

    Joined: Today, 10:05 AM




    Go to the top of the page
     
    Quote Post
    Rev Drew
    post Mar 26 2011, 04:20 AM
    Post #2


    Global Moderator
    Group Icon

    Group: Global Mod :: Site Supporter
    Posts: 2,374
    Joined: 4-April 09
    From: Canada eh?
    Member No.: 10




    I think you may be right..

    however, try formatting the flash drive again, just add the firmware files to it, nothing else, no folders, no media files, etc.
    if it doesn't work, do try a different flash drive, they seem to be picky about what they like for firmware updates.

    I have a Lexar 2GB drive that works perfectly so that is all I use it for, I keep it aside so it doesn't grow legs and when it's flash time, I dig it out.

    good luck but it does sound like a power problem to me..
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    brytonmar
    post Mar 26 2011, 04:27 PM
    Post #3


    WDTV USER
    *

    Group: Members
    Posts: 2
    Joined: 24-March 11
    Member No.: 50,227




    I reformatted and tried again with the cruzer and a different thumbdrive I've had for years, same thing. This unit is going back later today. I'll grab another one and see how it goes, thanx for the reply.
    UPDATE- Took back the old one, the new one is working perfectly. Time to start tweaking the new toy now.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post

    Reply to this topicStart new topic
    1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
    0 Members:

     

    Lo-Fi Version
    Delete cookies set by this board · Mark all posts as read
    Time is now: 23rd April 2014 - 10:05 AM