Forum - Index
Welcome to the WDTVFORUMS, Please register.

WD TV HD the media player by Western Digital plays almost any Movie format and Music format. Please take the time to register and show support as well as give support for all WD TV models. Use the link below to register and enjoy all the advantages of being a member, enter upcoming contests, see all the images and enjoy all the downloadable content the forum has to offer. Thank you and see you on the boards!

  • REGISTER HERE! (fast and free)

  • Welcome Guest ( Log In | Register )


     
    Reply to this topicStart new topic
       Media player not playing movies on 2.5TB hard drive
    elphfire
    post Oct 6 2011, 03:18 AM
    Post #1


    WDTV USER
    *

    Group: Members
    Posts: 1
    Joined: 5-October 11
    Member No.: 84,487




    Hi I have a WD TV HD Media Player (2nd Gen.) and have been using a western Digital 1TB hard drive to watch movies on my TV. I have now bought a Western Digital 2.5 TB hard drive as I needed more room. I transfered all the files over to this new hard drive but now it will not play anything. I replugged the 1RB into the media player and it works fine

    Please help
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    post Oct 6 2011, 03:18 AM
    Post #


    SITE SUPPORT


    Group: Bot

    Joined: Today, 03:40 PM




    Go to the top of the page
     
    Quote Post
    Rev Drew
    post Oct 7 2011, 03:08 PM
    Post #2


    Global Moderator
    Group Icon

    Group: Global Mod :: Site Supporter
    Posts: 2,444
    Joined: 4-April 09
    From: Canada eh?
    Member No.: 10




    due to kernel limitations, no drive larger than 2TB is supported, you will likely end up corrupting all data on it requiring a format of the drive.

    the only devices to support greater than 2TB drives are the Live and newer media players, all the older ones would require a firmware and kernel upgrade, WD seems to have abandoned them and therefore we will likely never see the fix.
    2TB or less is all you can safely use directly attached, networked drives can be as big as you like without any issues.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    alochet
    post Oct 16 2011, 03:42 PM
    Post #3


    WDTV USER
    *

    Group: Members
    Posts: 1
    Joined: 26-March 10
    Member No.: 15,630




    I have the gen 2 wdhd and have the same problem with my 2.5tb WD elements drive

    I used Easeus partition manager created two partitions without destroying the data on it. One of them is a 1.80gb partition and I left the rest unallocated for now. I plugged it in the wdhd and poof it showed up with my videos. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    mking290
    post Aug 4 2012, 08:30 PM
    Post #4


    WDTV USER
    *

    Group: Members
    Posts: 1
    Joined: 4-August 12
    Member No.: 114,923




    Hi,

    I have WDTV Gen2 (official latest fw) and I have a external USB-HDD case housing which has 2 times 2TB HDD IN it. (So..1 housing with 2x2TB inside it. (2 drives)). But WDTV only 'sees' 1 of the HDD inside the housing. The HDD's have there one drive-letter (so no RAID construction or any other 'jokes'.)

    1 time it 'sees' the one drive inside the housing and when I turn WDTV of it sometimes shows the other harddrive.

    My question is: will an update to WDXL 'eliminate' this problem? Or maybe Padavan Firmware?

    Thank you in advance!

    p.s. I don't know where to put this question ---> Will there appear an youtube 'button' in the (OSD) menu of WDXL or Padavan Firmware? Because I don't really understand this. And is there a webbrowser? (Webbrowser I don't think there is...remember to read something in readme file) But youtube I don't know...
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    WDUser
    post Aug 5 2012, 10:19 AM
    Post #5


    WDTV GEEK
    Group Icon

    Group: Moderator
    Posts: 4,394
    Joined: 14-November 09
    Member No.: 6,287




    No, custom FW won't add support for drive configurations that official FW doesn't support (custom FW is simply a modified version of the official one).

    Yes, YouTube should appear as a menu item after you update the FW.

    A full-featured browser is not possible on these devices.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post

    Reply to this topicStart new topic
    1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
    0 Members:

     

    Lo-Fi Version
    Delete cookies set by this board · Mark all posts as read
    Time is now: 18th December 2014 - 03:40 PM