Forum - Index
Welcome to the WDTVFORUMS, Please register.

WD TV HD the media player by Western Digital plays almost any Movie format and Music format. Please take the time to register and show support as well as give support for all WD TV models. Use the link below to register and enjoy all the advantages of being a member, enter upcoming contests, see all the images and enjoy all the downloadable content the forum has to offer. Thank you and see you on the boards!

  • REGISTER HERE! (fast and free)

  • Welcome Guest ( Log In | Register )


     
    Reply to this topicStart new topic
       Cannot Play any type of file, Worked great before coming back off holiday
    zetor12
    post Jan 12 2012, 08:54 AM
    Post #1


    WDTV SEMI-PRO
    **

    Group: Members
    Posts: 10
    Joined: 23-February 10
    Member No.: 13,532




    I just came back from holiday and turned my WDTV Live on, started up ok and I went to the video menu (there is a HDD plugged in) and none of the video files would play, they are all .avi or mkv, they played perfectly fine before, I get a message saying "Unable to play the selected file. Please see User Manual for a list of supported file formats" I also notice there is now no network connection. I ejected the HDD and formatted a USB stick and put on an avi, mp3 and a .jpeg, none would play giving the same message. I have powered down which made no difference, I have the official firmware on 1.06.15_V, I tried to flash the firmware again but as it is up to date I could not do that. I have now run out of idea's what to do, it has been working great until I came back from holiday, no one else has had access to it, if anyone could give me any idea's what to do apart from binning it:) would be much appreciated.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    post Jan 12 2012, 08:54 AM
    Post #


    SITE SUPPORT


    Group: Bot

    Joined: Today, 08:00 AM




    Go to the top of the page
     
    Quote Post
    Rev Drew
    post Jan 12 2012, 07:45 PM
    Post #2


    Global Moderator
    Group Icon

    Group: Global Mod :: Site Supporter
    Posts: 2,417
    Joined: 4-April 09
    From: Canada eh?
    Member No.: 10




    have you removed the power from the device and then re-applied the power? turning it 'off' with the remote control only puts it in standby.
    pull the power cord, wait a few seconds, insert the power cord, let it boot and try again.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    zetor12
    post Jan 13 2012, 12:19 AM
    Post #3


    WDTV SEMI-PRO
    **

    Group: Members
    Posts: 10
    Joined: 23-February 10
    Member No.: 13,532




    Yes I did do that, I pulled the power cable for several minutes, the last time I tried I left it unplugged overnight.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    zetor12
    post Jan 14 2012, 06:31 AM
    Post #4


    WDTV SEMI-PRO
    **

    Group: Members
    Posts: 10
    Joined: 23-February 10
    Member No.: 13,532




    I have now managed to flash the firmware but this also made no difference.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    Rev Drew
    post Jan 14 2012, 07:08 AM
    Post #5


    Global Moderator
    Group Icon

    Group: Global Mod :: Site Supporter
    Posts: 2,417
    Joined: 4-April 09
    From: Canada eh?
    Member No.: 10




    not sure, haven't heard of that before to be honest.
    I would recommend a reset in the menu and the reset button on the side and see if either of those make a difference, if not I suggest you contact WD and complain, a lot! I did when my live was almost 2 years old and I got an RMA, they replaced it with a live plus.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    zetor12
    post Jan 20 2012, 09:44 AM
    Post #6


    WDTV SEMI-PRO
    **

    Group: Members
    Posts: 10
    Joined: 23-February 10
    Member No.: 13,532




    Well I e-mailed WD support and have waited now 6 days and they couldn't be bothered to reply, I checked my serial number in the warranty check and it is still in warranty so I'll send it back.
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post
    Fifinus
    post Jul 13 2012, 04:47 AM
    Post #7


    WDTV USER
    *

    Group: Members
    Posts: 1
    Joined: 13-July 12
    Member No.: 114,251




    Hallo,

    I've got the same problem - yesterday was everything OK (it worked fine 8 months), and today I can't play any .avi files (which I played in last days) - my WDTV HD live player say "Unable to play selected ..."; I tried to do everything what I've found here and on other websites (reset from menu, reset by pressing reset button, unplug and plug power cord, downgrade firmare (from 1.06.15 to 1.05 to 1.05.04), delete wd_tv folders on my external HD's, let repair these HD's in windows via Disk Propertis->Tools->Error check->Repair ), but without any success. Has any body found some solution or the only way how to solve this problem is using warranty and put wdtv live player back to the seller?
    Thanks,
    Fifin
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post

    Reply to this topicStart new topic
    1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
    0 Members:

     

    Lo-Fi Version
    Delete cookies set by this board · Mark all posts as read
    Time is now: 2nd September 2014 - 08:00 AM